Om Rex

Året är 1892 och stadsarkitekt F-O Lindström färdigställer Rådhuset. Därefter kommer stadsverksamheter som Post, skattekontor, rättsväsendet, polis, arrest, skolväsenden och många andra att husera i huset fram till 1996 då Rex flyttar in i stora delar av lokalerna.

Här har Rex sedan starten drivit restaurang, bar, festvåning och konferensverksamhet. Rex har alltid velat och kommer alltid vilja vara stället för alla och för många bra ögonblick i livet. Vi har under våra år blivit umebornas bästa vän med Norrlands längsta hängbar. Vi finns omnämnda i Whiteguide för såväl maten som baren, där vi placerat oss som en av landets bästa.

2011 renoverades Brasseriet. Restaurangen öppnades upp, fick en större rymd där uppdelning mellan bar och matsal suddades ut.

2015 i skrivande stund expanderar vi med två nya verksamheter i Rådhuset. I höst kommer vi kunna erbjuda något för alla och alla tillfällen. Ett nöjeshus mitt i centrala Umeå.

Först ut är Rådhuskällaren.
I källaren hittar du vår pub, med ett gediget ölutbud och mat inspirerad från världens alla hörn. Med valv fyllda av sköna soffor och sittgrupper som passar just ditt ändamål, sällskap och sinnesstämning. Inredningen är rough, norrländsk och egen…
På Rådhuskällaren vill vi att ni ska prova mycket av det goda – därför serverar vi både öl och mat i mindre format. Simply food & beer.

Juliette, öppnar senare i höst och kommer bli en syster till Rex brasserie med 20-talsinspirerad cocktailbar och livejazz. Juliette är det självklara valet för dig att starta och avsluta kvällen med cocktails, ost & chark, ostron, desserter, kaffe och avec.

Vi förstärker konferenskonceptet under hösten och får ytterligare konferensrum, vi utrustar alla rum men ny teknik och nya miljöer och vi öppnar upp Rådhuspassagen som länkar samman hela huset.