Gästspel med Thorsten Laxvik & Fredrik Juhlin

Lördag den 29 februari anordnar vi ett gästspel tillsammans med köttgurun Thorsten Laxvik från Raftnaslakt och den före detta landslagskocken Fredrik Juhlin. 

Thorsten Laxvik kommer från Edsele, Ångermanland där han är med och driver Raftnaslakt som är ett litet byaslakteri där man jobbar omsorgsfullt med både djur och natur.

”Slakteriet bildades för att motsvara Norrbetes stränga krav på kontroll och kvalitet när det gäller slakt och styckning. Norrbetes grundfilosofi är att ta ansvar för produkten från jord till bord och att eftersträva högsta tänkbara kvalitet i varje moment i produktionen. Med naturbeteskött avser vi att djuret aldrig utsatts för kraftfoder eller spannmål” säger Thorsten Laxvik ordförande Raftnaslakt.

Syftet är att bjuda till en trevlig och minnesvärd kväll och lyfta fram en del ovanliga styckningsdetaljer där Fredrik kommer stå för menyn och Thorsten för värdskapet.

”Vi måste höja blicken och förstå att om vi ska kunna fortsätta äta kött måste vi se till andra parametrar än att kött ska vara billigt och mört och vidga våra vyer om vad som verkligen är kvalité” säger Nils Albertsson köksmästare och kreativ ledare på Rex. 

Det känns väldigt roligt att Thorsten och Fredrik vill komma och ge våra gäster en upplevelse de sent ska glömma.

Middag i 6-8 serveringar, vi tar ingen specialkost denna kväll.

Arresten, Rådhuskällaren
Datum: Lördag 29 februari
Tid: 18.00
Pris: 1495 kr/person inkl. dryck

090-706050 alt. maila bokning@rexumea.com