Winemaker’s Dinner med Alain Brumont – FULLBOKAT!

Fredag 15 februari bjuder vi, i samarbete med Gunnar Swenson från Munskänkarna Umeå, in till en garanterat oförglömlig Winemaker´s Dinner med den legendariske vinmakaren Alain Brumont som på plats guidar oss genom denna unika provning

Alain Brumont från Madiran i det franska vindistriktet Sud-Ouest, är internationellt erkänd och mycket respekterad framförallt för sina röda viner på den kraftfulla, och svårtämjda sydfranska druvan Tannat. På familjeslottet Château Bouscassé framställde han viner som i en mycket uppmärksammad blindprovning vann över ett antal av de främsta Bordeuaxslotten. Sedan dess är han geniförklarad.

Under Alains ledning provar vi både hans vita viner på de lokala druvorna Petite Manseng och Gros Manseng och olika årgångar av de förnämliga Tannatvinerna Château Bouscassé och Château Montus.

 

Viner, Winemaker’s Dinner 15 februari

Las Gascogne Gros Manseng 2017
Ch Bouscassé Jardin Philosophiques  2015
Ch Montus Blanc  2012
Ch Bouscasse´ 2014
Ch Bouscasse´ Vielles Vignes  2014
Ch Bouscasse´ 1996
Ch Montus Prestige 2015
Ch Montus Cuvée Prestige 2000
Brumaire Novembre 2011

Meny, Winemaker’s Dinner 15 februari

Sikroms canapé
*
Foie gras au torchon, brioche, frisésallat och fikon.
*
Reninnanlår, créme på Karl-Johan svamp, glacerad spetskål, confiterad potatis och tryffelsky
*
Långlagrade ostar
*
Palettrensare – gurka & myntasorbet
*
Chokladfondant, vaniljglass på tahitivanilj, havtornscurd och kanderade mandlar.

 

Mer information om Alain Brumont:

Förutom att driva familjeslottet förvärvade han Château Montus i början av 1980-talet, och det var de röda vinerna därifrån som lade grunden till  framgångarna. Alain köpte också orörd mark i omgivningarna och förvandlade den till vinodlingar med stor hänsyn till flora och fauna. På Brumont använder man inte konstgödning eller bekämpningsmedel i sina vingårdar. I stället har man bevarat ekar runt markerna och håller lokala raser av kor, får och grisar – allt för att bevara ett naturligt ekosystem kring vinrankorna.