Om Rex

Året är 1892 och stadsarkitekt F-O Lindström färdigställer Rådhuset. Därefter kommer stadsverksamheter som Post, skattekontor, rättsväsendet, polis, arrest, skolväsenden och många andra att husera i huset fram till 1996 då Rex flyttar in i stora delar av lokalerna.

Här har Rex sedan starten drivit restaurang, bar, festvåning och konferensverksamhet. Rex har alltid velat och kommer alltid vilja vara stället för alla och för många bra ögonblick i livet. Vi har under våra år blivit umebornas bästa vän med Norrlands längsta hängbar. Vi finns omnämnda i Whiteguide för såväl maten som baren, där vi placerat oss som en av landets bästa.

2011 renoverades Brasseriet. Restaurangen öppnades upp, fick en större rymd där uppdelning mellan bar och matsal suddades ut.

Hösten 2015 expanderade Rex med ytterligare två nya verksamheter i Rådhuset, Rådhuskällaren och Juliette. Nu kan vi erbjuda något för alla och alla tillfällen. Ett nöjeshus mitt i centrala Umeå.

Vi har även förstärk vår konferensanläggning och stoltserar nu med 7 konferensrum, utrustade med ny teknik och nya miljöer. Vi öppnade hösten 2015 även upp öppnar Rådhuspassagen som nu länkar samman hela Rådhuset.

KONTAKT

Rådhustorget 1 
903 26 Umeå 

090-70 60 50 

Bläddra till toppen